Bianca

Het begon toen ik nieuwe handdoeken had gekocht en tegelijkertijd een grote stapel, nog goede, tweedehands handdoeken over had. Ik vond het zonde om dit weg te gooien, maar niemand hoefde ze te hebben.

In het dierenasiel in Zuid-Spanje (PAWS), waar ik in 2010 en 2012 als vrijwilliger heb gewerkt voor straathonden, zouden ze zo blij zijn geweest met deze donatie! Dat wist ik uit ervaring. Zo kwam er eens een echtpaar langs met tweedehands hondenspullen, een stapel dekbedden en handdoeken. Dat kwam goed van pas, omdat het een koude periode was voor de honden buiten in de kennels. Zo ontstond het idee om een tussenstap te creeren: tussen verkopen en weggooien, namelijk het kunnen schenken aan een goed doel!

Tijdens het orienteren bleek dat er veel goede doelen zijn, meer dan we dachten, die onze (tweedehands) spullen goed kunnen benutten. Bekende en ook minder bekende organisaties. Daarbij ook een grote diversiteit aan spullen. Denk bijvoorbeeld aan medische spullen en materialen voor ontwikkelingshulp en zieke mensen, speelgoed voor kinderen, dierenspullen voor asiels, enz, enz.

Het doel van deze website is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform creëren waarbij je zult merken dat jouw aanbod van spullen driedubbel beloond wordt: voor het goede doel, de duurzaamheid van de materialen en tot slot zal het jezelf ook een goed en voldaan gevoel geven!

Dorien

Toen Bianca in de trein vertelde over de oude handdoeken die ze niet meer gebruikte, maar ook niet weg wilde gooien bedachten we al gauw veel voorbeelden van andere spullen waarvoor vaak hetzelfde geldt. Ik probeer altijd zo goed mogelijk mijn gedragen kleding en andere oude spullen bij de juiste verzamelpunten en kringloopwinkels te brengen, maar soms heb je spullen waar je minder goed raad mee weet. Hoe mooi zou het zijn als je op een centrale plek kunt vinden welke goede doelen eventueel belangstelling hebben voor gebruikte, maar nog goede, spullen? Ons idee voor deze website was toen snel bedacht.

Duurzaam en bewust omgaan met je omgeving is iets waar ik steeds meer waarde aan ben gaan hechten. Voor mij zit hem dat al in kleine dingen als afval scheiden, bewust printen, met de trein naar mijn werk in Hilversum, meer biologische producten kopen en mijn oude kleding wegbrengen naar het goede doel. Het liefst zou ik een duurzame leefstijl zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen, zodat het voor veel mensen haalbaar is. Met onze website maken we een eerste stap om hieraan bij te dragen. Op een centrale plek kun je in een paar kliks zien welke goede doelen bij jou in de buurt belangstelling hebben voor gebruikte spullen. Er zijn al een paar situaties geweest waarbij familie of vrienden, maar ook ikzelf, zo'n site goed hadden kunnen gebruiken! En dan te bedenken dat ook goede doelen op deze manier makkelijker aan voor hun nieuwe spullen kunnen komen.

Ik hoop dat onze website een begin is van meer initiatieven om bewuster met spullen om te gaan en ze een tweede leven te geven!